Moskow-lijst is een methode om een overzicht te creëren over de eisen, randvoorwaarden en de wensen van het product. De lijst is verdeeld over vier categoriën Must have, Could have, Should have and Won’t have. Deze methode helpt ook om prioriteiten te stellen de meest belangrijke stakeholders.

Onze MoSCoW-lijst
Bij de vetgedrukte woorden is er een onderzoek gedaan of de onderstaande toepassingen mogelijk/haalbaar zijn.

Must have Should have Could have Won’t have
It has to be a smartmirror Reminders/ schedule Speakers Artificial Intelligence (AI)
It has to be adaptable for every audience Information-systems Motion sensors
Not heavier then 7kg Heating elements Electronic scale for weight
Waterproof  Camera Blood glucose monitor
Durable material  Facial recognision Heart rate/ Bloodpressure monitor
portable Slowmo camera to see  heart rate in a face
Personal data Medical information
Internet/wifi Distorting mirror function
Budget is €750 SOS-button
Touchscreen Movies/videoclips
Hufterproof

Onderzoek MoSCoW-List

Touchscreen

Resistief touchscreen

Resistive touchscreens zijn opgebouwd uit drie verschillende lagen. De eerste laag van het touchscreen is een glazenplaat, over de glazenplaat loopt een laagje stroom heen en daar kom een stevige laag kunststoffolie overheen.

Zodra u met uw vinger op de kunststoffolie druk gaat u door de geleidingslaag heen tegen het glas aan. Doordat u de geleidingslaag op 1 plek doorbreekt wordt geregistreerd dat uw vinger op die plek wilt klikken.  Een voordeel aan dit touchscreen is dat het erg stevig is, een nadeel is dat de beeldkwaliteit van deze schermen meestal niet zo goed is. Dit soort touchscreens worden veel gebruikt in supermarkten, magazijnen of bij de besturing van een industrieel apparaat.

Saw touchscreen

De naam “saw touchscreen” komt voor uit de manier hoe het scherm werkt. Saw is een afkorting voor Surface Acoustic Wave en dat is in het Nederlands oppervlakte akoestische golf.

Het saw touchscreen zend geluidsgolven uit over het gehele scherm van uw touchscreen. Zodra u het scherm ergens aanraakt zal deze geluidsgolf onderbroken worden, doordat de geluidsgolf onderbroken wordt weet het scherm dat uw vinger op het scherm staat en waar uw vinger staat.

Dit type scherm is niet schadegevoelig omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een elektrische geleidingslaag. Dit soort touchscreen wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld telefoons of tablets.

Capacitief touchscreen

Capacitive touchscreens maken gebruik van een elektronische geleidende laag over het beeldscherm heen, aan de hoeken van het beeldscherm wordt een zwakkere spanning geplaatst die stroom afgeeft aan de rest van het scherm. Als u uw vinger ergens op het scherm plaatst dan beginnen de vier hoeken stroom naar het punt te geleiden waar u uw vinger heeft geplaatst. Een software berekent hoeveel stroom er van iedere hoek wordt afgenomen en berekent aan de hand daar van waar u uw vinger op het scherm heeft staan.

De onderlaag van dit touchscreen bestaat net als de andere schermen uit glas. Als u dikke krassen op dit scherm krijgt dan heeft dit nadelige gevolgen voor het effect van het scherm. Dit soort touchscreens worden voornamelijk gebruikt bij speelautomaten of pinautomaten.

Infrarood touchscreen

Het infrarood touchscreen is het meest geschikte touchscreen voor apparaten wat veel kans lopen op beschadiging. Het infrarood touchscreen werkt eigenlijk hetzelfde als het saw touchscreen alleen wordt er gebruik gemaakt van een ander type straling.

Bij het infrarood touchscreen gaat er een laag van infraroof over uw scherm heen die registreert als het ergens onderbroken wordt. Dit soort touchscreens wordt ook veel gebruikt bij apparaten die wij veel gebruiken.

Mogelijkheden

  1. Extra touchscreen monitor over bestaande monitor plaatsen
    1. Tips
      1. De monitor moet dan wel knoppen hebben aan de zijkant van de monitor en niet aan de voorkant omdat de extra touchscreen monitor deze knoppen zal verbergen.
      2. Hoe beter de kwaliteit van het scherm en de grafische kaart is van de bestaande monitor, hoe beter de gebruiksvriendelijkheid van de touchscreen.
  • Gebruik dubbelzijdige tape om de touchscreen monitor op zijn plaats te houden.
  1. http://www.himalayastouchscreen.com/
  2. http://prodisplay.com/
  1. Nadelen:
    1. Werkt het met two way mirror glas film?
    2. Je hebt een uitstekende kabel
  2. Touchscreen monitor met two way Spiegel film erover heen geplakt
    1. Nadelen:
      1. Two way mirror film kan problemen geven met het touchscreen
      2. Hoe duurzaam is het?
  • Hoe lang gaat het mee?

Informatiesystemen:

Informatiesystemen zit hem in de coding. Deze coding is meestal al gedaan en kan samenwerken met allemaal verschillende informatiesystemen zoals agenda, verkeer, weer en nieuws.

Verwarmingselement

Verwarmingselement kan los bijgekocht worden en kan achter iedere spiegels worden geplaatst

Nadelen: werkt het wel met de computer, geen oververhitting

Luidsprekers

Je moet HiFi-luidsprekers regelen en in de luidsprekers bouwen, maar dit kost alleen maar extra geld en hierdoor zijn we ook een RaspberryPi minder.

Wel is het mogelijk om vanuit de Raspberry Pi doormiddel van een commando via wifi  een signaal te sturen naar de HiFi om muziek af te spleen. Maar het programmeren kost alleen extra tijd. Verder zou het alleen extra geld kosten omdat de luidsprekers dan ook via wifi moeten werken.

Andere oplossing: bouw een tablet in de smartmirror ipv Rpi en koppel daaraan speakers die op Bluetooth werken en verwerk deze speakers in de mirror (misschien aan de randen) om geluid af te spelen.

Motion Sensor

Een motion sensor is goed te bevestigen op de RPi, het is betaalbaar. De functie is echter alleen dat het registreert dat er iemand in de kamer is. Dus voor bewegingsdetectie zou er iets met een camera moeten zijn.

Weegschaal

Er bestaan weegschalen die gekoppeld kan worden aan wifi, hiermee kan je dan via een app op de smartphone je gewicht bijhouden. Echter kosten zo’n weegschaal al €120 en heeft het niet veel meerwaarde dan een normale weegschaal. En de RPi moet dan op android draaien zodat je het kan afbeelden op de scherm.

Bloedsuikermeter

Vitadock Online van Medisana is in staat om uw eigen vitale gegevens veilig op te slaan, te evalueren en analyseren en te exporteren zoals bloeddruk, glucoseniveau, gewicht, temperatuur, zuurstofverzadiging in het bloed en activiteit. Daarnaast kunt u uw online opgeslagen waarden synchroniseren met de gratis VitaDock+ App op meerdere iOS of Android-apparaten.

Hartslagmeter

Fitbits of soortgelijke polsarmbanden met hartslagmeters kunnen gesynchroniseerd worden met de mobiele applicaties.

Hartslagmeter gezicht

Fujitsu

Het bedrijf Fujitsu heeft een techniek ontwikkeld om de hartslag van een persoon op afstand te meten. Dit kan met een camera van een pc of smartphone dus er is geen speciale hardware nodig. De hartslag wordt gemeten door kleurvariaties die de bloedstroom in het gezicht veroorzaakt. Dit is gebaseerd op het feit dat hemoglobine in bloed groen licht absorbeert. Door een filmpje van enkele seconden van het huidoppervlak te maken kan de software de gemiddelde waarde voor kleurcomponenten rood, groen en blauw berekenen. Van de variaties in de groene kleurcomponent kan vervolgens een golfbeweging gemaakt worden, waarmee de hartslag gerepresenteerd wordt. De software zou automatisch detecteren wanneer iemand zijn gezicht beweegt en verwijdert die opname automatisch, zodat er een betrouwbaar resultaat ontstaat.

In de praktijk zou het gebruik van de techniek betekenen dat mensen niet voor langere tijd stil moeten zitten om hun hartslag te meten, zoals bij conventionele apparatuur het geval is. De techniek zou bovendien makkelijk in te bouwen zijn in verschillende apparaten zoals computers of televisies.

(Artikel komt uit 18 maart 2013)

https://tweakers.net/nieuws/87919/hartslagmeter-fujitsu-werkt-met-smartphonecamera.html

MIT-software

Het MIT heeft software ontwikkeld die gebruikt kan worden om in video’s op het oog onzichtbare bewegingen te laten zien. De bewuste software is vrijgegeven onder een opensourcelicentie en werkt onder andere bij videomateriaal dat op dvd of op YouTube staat.

Het meten van op het oog onzichtbare bewegingen heeft onder andere medische toepassingen. Zo is het mogelijk om de pulseringen van bloedvaten te zien onder de huid. Daardoor kan onder andere het hartritme worden bepaald. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om bewegingen van gebouwen door de wind te zien. Er is een demonstratievideo vrijgegeven door MIT, waarin de nieuwe technologie wordt gedemonstreerd.

De gebruikte techniek voor het meten van op het oog onzichtbare bewegingen wordt door de wetenschappers Eulerian Video Magnification genoemd. Dit houdt min of meer in dat de variatie in individuele pixels wordt gevolgd, waarna de kleurverschillen worden uitvergroot. Op deze manier wordt de beweging zichtbaar gemaakt voor het menselijk oog.

Inmiddels is er een website opgezet waarop gebruikers eigen video’s kunnen uploaden. Zo is het mogelijk om onzichtbare bewegingen op te sporen in zelfgemaakte video’s. Ook de broncode van de benodigde software is al beschikbaar gemaakt. Later moet er nog een mobiele app beschikbaar komen waarmee opgenomen video geanalyseerd kan worden. Het is nog onduidelijk wanneer MIT deze wil uitbrengen

(Artikel komt uit 3 maart 2013)

https://tweakers.net/nieuws/87622/mit-software-kan-onzichtbare-bewegingen-in-video-tonen.html

Apps voor het meten van hartslag

http://www.caprihr.nl/nieuws/betrouwbaarheid-hartslagapps-laat-nog-te-wensen-over/

Medisch dossier

Medisch ID is een mogelijkheid op de Apple. Het echte medisch dossier kan worden opgevraagd en gelezen alleen kan niet bewaard worden. Hierdoor kan het medisch dossier ook niet thuis op de smart mirror. Wel kun je mogelijk zelf een soort van medisch dossier bijhouden met de smart mirror. Zou kunnen er een aantal apparaten worden gekoppeld met de spiegel. Dit zijn onder andere een hartslagmeter, bloeddrukmeter en een weegschaal die zowel gewicht als vetpercentage kan meten.

Lachspiegel

Tot dusver heb ik nog geen lachspiegel en spiegel ineen gevonden. Wel zijn er een aantal applicaties beschikbaar waarmee je de lachspiegelfunctie in de smart mirror kunt verwerken.

Applicatie:

  • Looksery
  • Funmirror

Contact met alarmcentrale

Contact met de alarmcentrale is niet de beste optie om via de spiegel te doen. De alarmknop die personen bij zich dragen

Filmpjes

Momenteel nog niks kunnen vinden over de kwaliteit die filmpjes moeten hebben. Ook niks over de resolutie.

http://www.makeuseof.com/tag/6-best-raspberry-pi-smart-mirror-projects-weve-seen-far/